Prøv plantebasert julemat i år!

Julehøytiden er endelig her , med julelys, julemusikk – og selvfølgelig masse god mat. Tradisjonelt vil nok mange si at julemat er synonymt med pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker og pølser. Men trenger det å være det? Det er mange gode grunner til å spise mer plantebasert, både for klima, dyrene og helsa. Mange ønsker å spise mer grønnere også i jula, men vet ikke helt hvor man skal starte. 

Hanne lene

Bildet er hentet fra Hanne Lenes Vegetar 

Vi har samlet noen bulletproof oppskrifter på vegansk julemat fra de beste norske matbloggene. Er det fullverdig julemat? Og blir man mett? Svaret er ja - og ja! 

Grøt

Bildet er hentet fra Green Bonanza

Vi sier ikke at du skal bryte opp i alle juletradisjoner, men vi vil dele inspirasjon og utvide horisonten på matfronten. Bruk førjulstiden på å teste ut noen veganske retter, og imponer familien eller venner med en vegansk julemiddag! Uansett kan det alltid være fint å ha minst et vegansk alternativ på bordet, så det finnes noe mer enn bare tilbehør for de som ønsker å spise plantebasert i jula. Om et familiemedlem eller en venn kommer på besøk og har valgt å spise plantebasert (eller ønsker å gjøre det), er det så utrolig hyggelig å kunne tilby et alternativ. Eller kanskje du selv vurderer å spise grønnere?

Soyaribbe

Bildet hentet fra Veganmisjonen 

 

Sjekk ut disse juleoppskriftene:

Jul VB

Bildet er hentet fra Vegetarbloggen

Følg Veganerutfordringen på Facebook og Instagram for flere tips til julemat, og meld deg på Veganerutfordringen for daglig inspirasjon til å spise mer plantebasert.

 

Skrevet av Kamilla Kvamme.

Info@veganerutfordringen.no                           

HVEM ER VI

Personvern