Pølsehorn

Pølsehorn er morsomme og enkle å lage, og her er det bare å ta med barna på kjøkkenet når disse skal lages, det vil de elske.

Pølsehorn er den perfekte snacks til å ha med i matpakken, for både store og små. Pølser kan så klart lages vegansk og finnes i de fleste matbutikker. Det er mange merker som selger veganske pølser nå, så her er det bare å finne din favoritt. Anbefaler å bruke små pølser når du skal lage pølsehorn, enten kjøpe små pølser eller kutte de små.

Ca. 16 stk.

Ingredienser til deigen:

  • 3 kopper lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. sukker
  • 200 g fullkorns hvetemel / fullkorns mel
  • 250 g hvetemel

Fyll:

  • Ketchup
  • Veganske pølser 
  • Evt. soyamelk eller annen plantemelk til pensling
  • Evt. sesamfrø til å drysse på

Fremgangsmåte:

Løs gjæren opp i vannet og tilsett deretter salt og sukker. Tilsett fullkorns hvetemel og hvetemel gradvis og bland godt. Dryss litt mel på kjøkkenbordet og elt deigen. Sett den til heving, tildekket, på et varmt sted i omtrent 45 minutter.

Etter deigen har hevet, elt deigen og del den i to like store biter. Dryss litt mel på kjøkkenbordet og kjevle den første klumpen tynt ut. Skjær deigen i 8 biter (akkurat som om du deler en pizza). Fordel ketchup utover deigen. Legg en pølse på den brede enden av hvert deigstykke. Rull deigen rundt pølsen. Gjenta med den andre halvparten av deigen.

Pensle pølsehornene med soyamelk eller annen plantemelk og strø dem med sesamfrø. Stek pølsehornene på 200 grader i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Pølsehorn 1

Oppskrift fra Mia Sommer.

Info@veganerutfordringen.no                           

HVEM ER VI

Personvern