Pizzasnurrer med olivenfyll

Disse pizzasnurrene er virkelig gode. De egner seg godt til matpakken eller som et mellommåltid.

Ca. 16 stk.

Ingredienser:

Deig:

  • 25 g gjær
  • 2,5 kopp lunkent vann
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. sukker
  • 100 g fullkorns hvetemel
  • 300 g hvetemel

Fyll:

  • 230 g svarte oliven uten stein
  • 100 g soltørkede tomater
  • ½ dl vann
  • 1 stor fedd hvitløk, presset

Fremgangsmåte:

Lag deigen først. Løs gjæren i vannet. Tilsett så de andre ingrediensene og kna deigen godt. Sett deigen til heving i en time, tildekket på et varmt sted.

Kna deigen igjen og rull den ut som en avlang firkant. Bland ingrediensene til fyllet og fordel den ut på deigen i et jevnt lag.

Rull deretter deigen tett sammen fra langsiden til en «pølse». Skjær «pølsen» i 16 skiver.

Plasser deretter pizzasnurrene på en bakeplate med bakepapir og la de etter heve i 15 minutter mens stekeovnen varmers opp til 200 grader.

Stek pizzasneglene i 10-15 minutter og spis dem gjerne mens de er varme.

Tips: Lag gjerne større porsjon for de egner seg godt til å ha i fryseren.

Oppskrift fra Mia Sommer.

Info@veganerutfordringen.no                           

HVEM ER VI

Personvern