Pizzasnurrer med olivenfyll
Disse pizzasnurrene er virkelig gode. De egner seg godt til matpakken eller som et mellommåltid.
Ca. 16 stk.
Ingredienser:
Deig:
- 25 g gjær
- 2,5 kopp lunkent vann
- 1 ts. salt
- 1 ts. sukker
- 100 g fullkorns hvetemel
- 300 g hvetemel
Fyll:
- 230 g svarte oliven uten stein
- 100 g soltørkede tomater
- ½ dl vann
- 1 stor fedd hvitløk, presset
Fremgangsmåte:
Lag deigen først. Løs gjæren i vannet. Tilsett så de andre ingrediensene og kna deigen godt. Sett deigen til heving i en time, tildekket på et varmt sted.
Kna deigen igjen og rull den ut som en avlang firkant. Bland ingrediensene til fyllet og fordel den ut på deigen i et jevnt lag.
Rull deretter deigen tett sammen fra langsiden til en «pølse». Skjær «pølsen» i 16 skiver.
Plasser deretter pizzasnurrene på en bakeplate med bakepapir og la de etter heve i 15 minutter mens stekeovnen varmers opp til 200 grader.
Stek pizzasneglene i 10-15 minutter og spis dem gjerne mens de er varme.
Tips: Lag gjerne større porsjon for de egner seg godt til å ha i fryseren.
Oppskrift fra Mia Sommer.