Pestosnurrer

Pestosnurrene er veldig gode og lett å lage. Pestosnurrene kan lages med mange forskjellige typer fyll. Du kan lage med hjemmelaget grønn eller rød pesto eller du kan kjøpe en ferdig. Snurrene er gode i matpakken eller som tilbehør til middagen. For eksempel er de veldig gode til en kremet suppe. De kan fryses og varmes opp på nytt eller spises kalde.

Cirka 20 stk. 

Ingredienser: 

Deig: 

  • 50 g gjær 
  • 5 kopper lunkent vann 
  • 2 ts. salt 
  • 2 ts. sukker 
  • 200 g fullkorns hvetemel 
  • 600 g siktet hvetemel 

 

Pesto: 

  • 100 g spinat 
  • 1 bunt persille 
  • 80 g usaltede cashewnøtter eller mandler 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 2 ss. sitronsaft 
  • 1 ts. salt 

 

Fremgangsmåte: 

Løs gjæren i vannet. Tilsett salt, sukker og fullkorns hvetemelet. Rør inn siktet hvetemelet gradvis. Elt deigen godt og sett den til heving tildekket på et varmt sted i ca. 45 minutter. 

Mens deigen hever, lager du pestoen: 

Skyll spinaten og persillen og la bladene dryppe eller tørk av med et håndkle. Bland alle ingrediensene i en foodprosessor til den er så finhakket som mulig (tilsett litt vann eller olje hvis pestoen er for tørr). Når deigen er ferdig hevet, del den i to like store biter. Elt først en klump og rull den ut på kjøkkenbenken. Sørg for å drysse kjøkkenbordet med mel så deigen ikke fester seg. Kjevle ut deigen som en avlang firkant (ca. 20 x 60 cm) og fordel jevnt halvparten av pestoen på deigen.

 

pesto 1

pesto 2

pesto 3


Brett deretter inn halvparten av firkanten over den andre halvparten. Den brettede deigen skal nå skjæres i strimler på omtrent 3 cm bred. Hver stripe skal kuttes gjennom (bortsett fra en centimeter i ene enden) og stripene bør tvinnes rundt hverandre og til slutt formes som en snurre. Hele prosessen gjentas med den andre deigklumpen, slik at du til slutt har rundt 20 pestosnurrer. De skal etterheve i 10-15 minutter mens stekeovnen varmes opp til 200 grader. Stek deretter i cirka 15 minutter på en bakeplate med bakepapir (hold øye med dem på slutten av baketiden).

pesto 5

De kan også fryses og tas opp etter behov. Når du ønsker å ta snurrene med i matpakken, la de tine i kjøleskapet natten over.

Oppskrift fra Mia Sommer.

Info@veganerutfordringen.no                           

HVEM ER VI

Personvern