Grillet havfilet med en fersk Dill Dip

Mørt, mykt og benfritt. Hvis du liker en fiskeaktig filet, er dette din nye matrett på grillen!

 

Porsjoner: 6 fileter

Forberedelsestid: 10 minutter

Grilltid: 25 minutter

 

Ingredienser:

1 liten aubergine

 

Marinade:

1/2 -1 nori papir (avhenger av hvor "fishy" du liker det)

2 ts hvitløkspulver

1 ts tamari saus

1 sitron (saften)

½ sitron (skallet)

½ ts malt pepper

 

Dill Dip:

1 kopp soya yoghurt

½ kopp finhakket dill

50 g kapers

2 ts hvitløkspulver

1 sitron (saften)

½ sitron (skallet)

1 ts malt pepper

 

 

Fremgangsmåte:

1. Skyll aubergine.

2. I en bolle blander du alle ingrediensene til aubergine-marinaden.

3. I en annen bolle kombinerer du alle ingrediensene til dippen. Dippen oppbevares i kjøleskapet til den serveres.

4. Varm opp grillen.

5. Når grillen er klar, plasserer du auberginen i midten av grillen, der den er varmest. Snu auberginen når den blir brun / svart. Ikke bry deg om den blir brent - dette vil bare gjøre det lettere å skrelle av.

6. Når aubergine ser veldig mørk og sprø ut, tar du auberginen av grillen og skreller av huden.

7. Plasser den skrelte aubergine på midten av grillen. Hell litt av marinaden over den og snu. Fortsett å gjøre dette i omtrent 7 minutter, og pass på at det ikke brenner.

8. Fileter auberginen og server med den friske og kremete dilldippen.

 

Oppskrift og bilde av @cuminandyin.

Info@veganerutfordringen.no                           

HVEM ER VI

Personvern