Ønsker du å bli mentor i Veganerutfordringen?

 

Takk for at du ønsker å bli mentor i Veganerutfordringen!

Mentorer er personlige assistenter til deltakerne i Veganerutfordringen. De er veganere og kan det grunnleggende om vegansk mat og det å leve vegansk. Å bli veganer kan ofte innebære en bratt læringskurve. Men så fort man har lært det grunnleggende, blir alt mye lettere (men det kan selvfølgelig fortsatt være utfordringer). Dette setter oss i den unike posisjonen å hjelpe deltakerne i Veganerutfordringen med det som kan være utfordrende, men som for oss nå er enkelt. Alle mentorer mottar opplæring så man må ikke vite alt med engang. For øyeblikket er det viktigst at man har lyst og er interessert i å hjelpe andre til å prøve vegansk mat.

 

Hva forplikter du deg til når du blir mentor?

Som mentor må man være støttende og forståelsesfull. For mange mennesker blir vår kampanje det som blir overgangen til vegansk kosthold, men Veganerutfordringen er også for de som ønsker å redusere animalske produkter i løpet av utfordringen. Som mentor må vi ønske velkommen varierende grader av ambisjoner så vel som ulike motivasjoner for å spise vegansk. Men, vi anbefaler kun vegansk mat i utfordringen. Informasjonen som mentorer gir må være vitenskapelig dokumentert. Ernæringsråd må baserer seg på anbefalinger fra helsepersonell, og vi har kostholdsekspert som hjelper oss i kampanjen. Vi gir råd basert på offentlige ernæringsanbefalinger og tar til etterretning det som er spesielt for et vegansk kosthold 

Vi svarer alltid på en hyggelig og faktabasert måte, også når vi har hørt spørsmålet mange ganger før. 

Akkurat hvor mye tid du vil bruke på å være mentor er opp til deg, men vi forventer at du bruker minst 15 minutter pr. dag for å svare på spørsmål fra deltakere i den månedlige Facebook-gruppen og være personlig mentor for minst fem deltakere hver måned og svarer på deres spørsmål, da innen to dager. Fem stykker kan høres mye ut, men der er veldig gjennomførbart, siden det bare vil være noen av dem som faktisk spør om spørsmål. I de ulike månedene, vil antallet deltakere variere. Det er ikke mulig å vite på forhånd hvor mange deltakere hver mentor vil få. Noen av deltakerne i Veganerutfordringen er veldig aktive og spør mye, og ønsker seg mentor, men finner ut at de ikke trenger mentor likevel.

Hvis du ønsker å ta en pause fra å være mentor, f.eks. på grunn av ferie, travle tider eller at du ønsker å gi deg helt som mentor, ta kontakt med din kampanjekoordinator i god tid. Pågående veiledning av deltakere bør fullføres før man slutter eller tar pause. 

Veganerutfordringen er organisert av Anima - stopp dyremishandling som er en antirasistisk og antidiskriminerende organisasjon. Vi aksepterer ikke diskriminering basert på kjønn, hudfarge, alder, og seksuell legning. Deltakerne må også følge disse reglene.


Hvis du er enig i vilkårene og betingelsene over, så fortsett videre for registreringen til mentoropplæring.

Bli mentor her

Info@veganerutfordringen.no                           

HVEM ER VI

Personvern